Αλ. Νικολαΐδης: Ας συνεχίσουν να με εκβιάζουν, γνωρίζω καλά σε ποιο κομμάτι της κοινωνίας ανήκω

Ο ολυμπιονίκης και υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δική του απάντηση στην προσπάθεια πολιτών να αφαιρέσουν το όνομά του από το γυμναστήριο του τόπου καταγωγής του, με πρόφαση την πολιτικοποίησή του και συγκεκριμένα με ψηφοδέλτιο της Αριστεράς.

Άμεση ήταν η απάντηση του ολυμπιονίκη του Τάε-κβον-ντο και υποψηφίου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη στη δημοσιοποίηση επιστολής/αιτήματος μιας ομάδας πολιτών, οι οποίοι καλούν σε συλλογή υπογραφών με στόχο την αφαίρεση του ονόματος του ολυμπιονίκη από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σκύδρας.

Το δημοτικό γυμναστήριο έλαβε πρόσφατα το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη προς τιμήν των μεγάλων αθλητικών του επιτυχιών, καθώς ο ολυμπιονίκης κατάγεται από την περιοχή και συγκεκριμένα από το Μαυροβούνι Σκύδρας.

Μερίδα πολιτών, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «Πολίτες Σκύδρας», είχαν εκφράσει το κάλεσμά τους για σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, με στόχο οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν να αναιρέσουν την ονομασία του γυμναστηρίου. Στην επιστολή της η εν λόγω ομάδα πολιτών,  αναφέρει «πως ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης πολιτικοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και δεν δύναται ένας Ολυμπιονίκης πρότυπο της νεολαίας, να πολιτικοποιηθεί και να υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες μας […]».

Μέσω ανάρτησης στην προσωπική σελίδα που διατηρεί ο Αλ. Νικολαΐδης, απαντά: «Να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που πιστεύουν, να μαζέψουν υπογραφές για να αποσυρθεί το όνομα μου από το γήπεδο. Κι εγώ όμως με τη σειρά μου θα συνεχίσω τιμώντας τον εαυτό μου και την πατρίδα μου, μιλώντας δημόσια με καθαρό λόγο δηλώνοντας υπεύθυνα αυτά που πρεσβεύω. Αν έχουν το θάρρος, ας μιλήσουν κι αυτοί επώνυμα, ενημερώνοντας μας ποιους εκπροσωπούν, ποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιπροσωπεύουν και σε ποια μεριά της ζυγαριάς της δημοκρατίας ανήκουν».

(ΠΗΓΗ :  https://left.gr/news/al-nikolaidis-synehisoyn-na-me-ekviazoyn-gnorizo-kala-se-kommati-tis-koinonias-aniko?fbclid=IwAR3aC2PpobE9ibCNvC8E1DDRcMIIoOfzh-_S6vSrBE5anuvBzbfqv8bdXPE )

Αλ. Νικολαΐδης: Με τη σιωπή τους ξεπλένουν τη Χρυσή Αυγή

«Δεν πρόκειται να σταματήσω. Δεν θα παραδώσω τέτοιον κόσμο στα παιδιά μας»

«Πρόκειται για 15 άτομα που έχουν υπογράψει και οι οποίοι εκβιαστικά απαίτησαν να σταματήσω την ενασχόληση με την πολιτική. Μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα υπάρχουν τέτοιες απαγορεύσεις» δήλωσε ο Ολυμπιονίκης και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σχολιάζοντας την προσπάθεια ακροδεξιών να μαζέψουν υπογραφές στη Σκύδρα ώστε να αφαιρεθεί το όνομά του από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

«Δεν πρόκειται να σταματήσω. Δεν θα παραδώσω τέτοιον κόσμο στα παιδιά μας. Αναρωτιέμαι γιατί κανένας ρεπόρτερ δεν έψαξε να μάθει από ποιον έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Το θέμα έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Χρυσής Αυγής. Με τη σιωπή τους, ορισμένα κόμματα νομιμοποιούν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Με αυτές τις ρητορικές ξεπλένουν τη ΧΑ. Ο Βέμπερ έχει πει ότι θα συνεργαστεί με την ακροδεξιά. Επομένως εγώ εξισώνω τη ΝΔ με την ακροδεξιά;» σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News247.

(ΠΗΓΗ : http://www.avgi.gr/article/10842/9798809/al-nikolaides-me-te-siope-tous-xeplenoun-te-chryse-auge?fbclid=IwAR0y-PKN7Hfs3XUR2cwj_ioc32Tlgn3YI-83Lc-EeQR_nBEqoaWa9U0MeLc  )