Αναπληρώτρια στη Σαντορίνη: «Εξαιτίας της αισχροκέρδειάς ας μείνουν τα παιδιά χωρίς καθηγητές»

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανάρτηση μιας αναπληρώτριας καθηγήτριας, η οποία έψαχνε κατάλυμα στη Σαντορίνη.

Ειδικότερα, η εκπαιδευτικός αναφέρει στο Twitter: «Πήρα να ρωτήσω μεσιτικό για σπίτι στη Σαντορίνη κοντά στο σχολείο. Και μου λέει έχω ένα 40 τετραγωνικά, με ίντερνετ, αιρκοντισιον, επιπλωμένο. Ωραία σκέφτηκα κανένα 400. ΌΧΙ 1500 ευρώ το μήνα».

«Λυπάμαι, αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειάς σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές» ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στην ανάρτησή της, εμφανώς απογοητευμένη. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι χρήστες που δείχνουν τη συμπαράστασή τους. Ωστόσο, υπήρξαν κι έντονες αντιδράσεις για την ανάρτηση της.

Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Το θέμα φαίνεται ότι πήρε μεγάλες διαστάσεις, μέχρι που παρενέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γράφοντας: «Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές, και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, δεδομένων των δυσκολιών στην εξεύρεση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την εξεύρεση κατοικιών».

(ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr/news/ellada/anaplirotria-sti-santorini-eksaitias-tis-aisxrokerdeias-meinoyn-ta-paidia-xoris-kathigit  )