ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ Η ΝΕΜ

Με ένα εντυπωσιακό σερί 21 αήττητων αγώνων η ΝΕΜ «σφράγισε» το εισιτήριο για την Γ΄ Εθνική επικρατώντας σχετικά εύκολα της Ευρυάλης στο τελευταίο μεγάλο ντέρμπι του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΚΑΝΑ.
Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος ή Μεγαρίδα όπως την αναγράφουν εκτός Μεγαρικών συνόρων οι αθλητικοί συντάκτες, μας έκανε όλους υπερήφανους.
Έκανε υπερήφανο τον δήμο μας, έκανε υπερήφανους του δημότες του, έκανε υπερήφανους όχι μόνο τους φιλάθλους της που την ακολούθησαν φέτος τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, αλλά και τον απλό Μεγαρίτη που αν και δεν μην ήταν φίλαθλος του μπάσκετ, εντούτοις σηκώθηκε από τον καναπέ του και πήγε στο «Αλέκος Σάλτας» για να δει μπάσκετ.
Πιο απλά, η ΝΕΜ εκτός από τους fan της, κέρδισε και νέους φιλάθλους από την αξιοπρόσεκτη και αξιοζήλευτη φετινή της πορεία.
Πορεία που μόνο τυχαία δεν είναι, αν αναλογιστούμε ότι οι βάσεις για το χτίσιμο του κορμού της ομάδας μπήκαν από την περυσινή χρονιά.
Τα περυσινά στραβοπατήματα που απομάκρυναν την ομάδα από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος δεν πτόησαν ούτε τους διοικούντες αλλά ούτε και τον coach Γιώργο Μάνταλο. Αντίθετα τους όπλισαν με υπομονή, αφού με την εμπειρία που είχαν γνώριζαν πως καθετί συγκυριακό δεν κρατάει πολύ, εάν πρωτίστως δεν έχουν μπει οι βάσεις ώστε η ομάδα να μην γίνει «ασανσέρ» από την μια χρονιά στην άλλη.
Η μεγάλη αυτή αρετή, η υπομονή, έφερε την αυτοκριτική, η αυτοκριτική την διόρθωση λαθών και παραλείψεων, με αποτέλεσμα την καλύτερη οργάνωση ώστε η ΝΕΜ να μετατραπεί πλέον σε έναν μεγάλο αθλητικό οργανισμό.
Σε έναν οργανισμό έτοιμο να τροφοδοτήσει με αρκετά μεγάλα ταλέντα την ομάδα των ανδρών, δίνοντας μεγάλο βάθος στο ρόστερ της.
Γεγονός είναι, πως στην ομάδα της ΝΕΜ τίποτε δεν είναι τυχαίο και κυρίως δεν είναι τυχαία η φετινή της αήττητη πορεία, η οποία έχει συμπαρασύρει ακόμη και τα μικρότερα τμήματα του οργανισμού του συλλόγου.
Απομένουν ακόμη 5 αγωνιστικές ώστε το όνειρο που όλοι ζούμε να γίνει πραγματικότητα επίσημα πλέον. Προέχει βέβαια και το μεγάλο στοίχημα που δεν είναι άλλο από το αήττητο πρωτάθλημα, που αν δεν κάνω λάθος μπορεί να αποτελεί και ρεκόρ για την ιστορία της Α΄ΕΣΚΑΝΑ.
Αν αυτό συνοδευτεί και από την κατάκτηση του νταμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο), εφόσον η ΝΕΜ συμμετέχει στο FINAL 4 του κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ, τότε θα μιλάμε για μια άκρως ονειρική χρονιά.
Μια ονειρική χρονιά από μια σπουδαία ομάδα που εδρεύει σε μια ιστορική πόλη. Μια ομάδα που επιβάλλεται να στηριχθεί με κάθε τρόπο, αφού από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα γεμίζει ακόμη περισσότερο τις ώρες μας όταν θα την παρακολουθούμε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Αν και είναι νωρίς για το … τυπικό της λήξης του πρωταθλήματος, δεν θα παραλείψουμε να συγχαρούμε τους παίκτες που είναι οι συντελεστές, τους coaches Γ. Μάνταλο και Τ. Υφαντή, τον Φ. Κορώση, τους κ.κ. Στ. Φρυγανά και Σπ. Κουντεμάνη τον ακούραστο πρόεδρο Θαν. Ζάλη όλα τα μέλη του ΔΣ της ομάδας, αλλά και όλους αυτούς που με τον δικό τους τρόπο ο καθένας στήριξαν την ομάδα της ΝΕΜ. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η ΝΕΜ είναι υπόθεση όλων μας!

(ΠΗΓΗ: http://aixminews.gr/aixmi/index.php/proto-thema/3554-2018-03-15-08-51-15)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *