Αντιστασιακός «καρφώνει» Παυλόπουλο για την “ανιστόρητη” αν.υπουργό Δ. Μιχαηλίδου

Σε ανοιχτή επιστολή του ο κ. Φράγκου σημειώνει ότι «είναι ευνόητο ότι τέτοιες αήθεις και ανιστόρητες επιθέσεις συνιστούν ευθεία επίθεση προς την ίδια τη Δημοκρατία και οφείλουν να καταδικάζονται ρητά και άμεσα, ιδίως από τα όργανα που ενσαρκώνουν την πολιτειακή υπόσταση του κράτους, ώστε να μην καταλείπεται κανένα περιθώριο ανοχής τους και διάβρωσης της συλλογικής –για εμάς ακόμη νωπής– μνήμης».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Φράγκου έχει ως εξής:

«Μετά τις από κάθε άποψη απαράδεκτες δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, που αποκάλεσε τους ιστορικούς αγώνες μας ψυχική νόσο, δυστυχώς, παρά τη γενική κατακραυγή, δεν υπήρξε ανάκληση εκ μέρους της, αλλά ούτε και οποιαδήποτε αντίδραση από το κόμμα της και την πολιτεία σε θεσμικό επίπεδο.

Είναι ευνόητο ότι τέτοιες αήθεις και ανιστόρητες επιθέσεις συνιστούν ευθεία επίθεση προς την ίδια τη Δημοκρατία και οφείλουν να καταδικάζονται ρητά και άμεσα, ιδίως από τα όργανα που ενσαρκώνουν την πολιτειακή υπόσταση του κράτους, ώστε να μην καταλείπεται κανένα περιθώριο ανοχής τους και διάβρωσης της συλλογικής –για εμάς ακόμη νωπής– μνήμης.

Ως εκ τούτου, θεωρώ αδιανόητη την παρουσία μου στους εορτασμούς για την Ημέρα της Δημοκρατίας που τελούν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και μάλιστα με την παρουσία της κυρίας Μιχαηλίδου εν είδει «επιβραβεύσεως» της στάσης της, χωρίς να έχει υπάρξει εκ μέρους του ανώτατου Πολιτειακού θεσμού ρητή καταδίκη των εν λόγω δηλώσεων.

Θεωρώ πως ο Σύλλογός μας οφείλει εμπράκτως να επιτελέσει το ρόλο του ως θεματοφύλακα της ιστορικής μνήμης, να απέχει σύσσωμος από τον εορτασμό και να μην επιτρέψει –διά της παρουσίας του– τη βεβήλωσή της».

(ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr/politiki/204467_antistasiakos-karfonei-paylopoylo-gia-ti-d-mihailidoy   )