Βουλή: Απόψε η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης

Παρουσία των πολιτικών αρχηγών ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο επίκεντρο οι διατάξεις για την απαρτία στις απεργίες, τα οικογενειακά επιδόματα και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο Δημόσιο

Με τη διαδικασία του επείγοντος και παρουσία των πολιτικών αρχηγών ψηφίζεται το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα των δανειστών για την ολοκλήρωση της 3 αξιολόγησης.

Η δεύτερη και τελευταία ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου αρχίζει σήμερα στις 10:00 στην Ολομέλεια με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις διαφωνίες που διατυπώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο σε επιδόματα μερίδας τριτέκνων και πολυτέκνων. Από πλευρά της αντιπολίτευσης εκφράζονται έντονες αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά του ΚΚΕ, στη διάταξη του υπουργείου Εργασίας που καθιστά υποχρεωτική την ύπαρξη απαρτίας τουλάχιστον 50% για την κήρυξη απεργίας στη γενική συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων τα οποία δεν έχουν πανελλήνια εκπροσώπηση. Κριτική ασκείται, όμως, από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης και στη ρύθμιση η οποία επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο Δημόσιο.

Οι επίμαχες διατάξεις του ογκωδέστατου πολυνομοσχεδίου (αριθμεί συνολικά 400 άρθρα) θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ. Νωρίτερα αναμένεται να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι πολιτικοί αρχηγοί σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

(ΠΗΓΗ : http://news247.gr/incoming/voylh-apopse-h-pshfoforia-gia-ta-proapaitoumena-ths-triths-aksiologhshs.5029788.html)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *