Εκκολαπτήριο αντίδρασης

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική εμπειρία και γνώση για να καταλάβει κανείς ότι ένα συλλαλητήριο με κεντρικό πολιτικό περιεχόμενο να μην αναγνωριστεί η γειτονική χώρα με όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, δεν μπορεί παρά να είναι εθνικιστικό συλλαλητήριο, το οποίο περισσότερο εμποδίζει παρά βοηθά να λυθεί ένα χρονίζον ζήτημα.

Και αυτό ανεξάρτητα από το ποιοι θα παραστούν και τι έχει ο καθένας στο μυαλό του. Eνα τέτοιο συλλαλητήριο είναι το καλύτερο εκκολαπτήριο της αντίδρασης.

Τι ζητούν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου και όσοι συμμερίζονται τις απόψεις τους; Να πλαστογραφηθεί η ιστορική αλήθεια και να αρνηθούμε ότι η γεωγραφική Μακεδονία επεκτείνεται και σε γειτονικά κράτη; Ή με βάση το ανιστόρητο θέσφατο ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» να μετατρέψουμε τον εθνικισμό σε ακραίο σοβινισμό και να διεκδικήσουμε όλα τα μακεδονικά εδάφη εκτός Ελλάδας;

Το παράδοξο είναι πως εκείνοι που αποκρούουν στα λόγια τον εθνικισμό, αλλά καλούν τον κόσμο στο συλλαλητήριο κάνουν πως δεν κατανοούν ότι συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση με τέτοιο περιεχόμενο ενισχύουν ακόμη περισσότερο αυτό το περιεχόμενο.

Εκτός αν φτάσουμε στον παραλογισμό να δεχτούμε πως οι συγκεντρώσεις των εθνικοσοσιαλιστών κατά τον Μεσοπόλεμο, με τα εκατομμύρια των συγκεντρωμένων, δεν ήταν φασιστικές, γιατί ανάμεσά τους υπήρχαν και μη φασίστες.

Τα συλλαλητήρια με περιεχόμενο όπως της Θεσσαλονίκης πριν από λίγες ημέρες και το αυριανό της Αθήνας, ακριβώς λόγω αυτού του χαρακτήρα τους αποτέλεσαν ευκαιρία κινητοποίησης για κάθε λογής ακροδεξιά στοιχεία. Τα αγκάλιασαν όλες οι ακροδεξιές, φιλοχουντικές και φασιστικές οργανώσεις.

Τα αγκάλιασε κάθε είδους σκοταδισμός που υπάρχει στην κοινωνία και στους κόλπους της Εκκλησίας. Τα έκανε σημαία της η εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Είναι δυνατόν άνθρωποι και συλλογικότητες, κόμματα του δημοκρατικού τόξου που δηλώνουν πως εμφορούνται από αγνά, λαϊκά, πατριωτικά αισθήματα να διαδηλώνουν δίπλα σε φασίστες και σκοταδιστές; Η ευθύνη τους είναι τεράστια, είτε το κάνουν από αφέλεια είτε από καιροσκοπισμό.

Θολώνουν τα νερά και δίνουν αγνά πατριωτικά διαπιστευτήρια σε σοβινιστές, ρατσιστές και πατριδοκάπηλους. Βοηθούν με δυο λόγια τα σταγονίδια της αντίδρασης στην επιδίωξή τους να γίνουν ποταμός. Μπορεί να μη γίνουν ποτέ. Αλλά αν γίνουν, πρώτα αυτούς θα πνίξουν.

(ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜ. ΕΦΣΥΝ http://www.efsyn.gr/arthro/ekkolaptirio-antidrasis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *