Επειδή πάντα έχει σημασία πως γίνονταν οι μεγάλες επιτυχίες (Που’σαι Θανάση – Ζαμπέτας,Βασιλειάδης)

Το τραγούδι αυτό αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα.Στενός συνεργάτης του Ζαμπέτα είπε ότι ο Θανάσης ήταν υπαρκτό πρόσωπο.Υπήρχε λοιπόν κάποιος μεγάλος θαυμαστής του Ζαμπέτα που τον ακολουθούσε όπου και αν πήγαινε, και κάποια στιγμή του συστήθηκε ( με λένε Θανάση και είμαι μεγάλος θαυμαστής σας ).Αυτό το γνώριζε ο φίλος του Χ.Βασιλειάδης, όταν λοιπόν γύρισε από την Αμερική ο Ζαμπέτας και δεν ξαναείδε τον Θανάση χωρίς ποτέ να μάθει τι απέγεινε τότε πήρε το τραγούδι στα χέρια του και το έκανε επιτυχία.!!

Σαν σήμερα στις 10 Μαρτίου του 1992 πέθανε ο Γιώργος Ζαμπέτας.  Μια ωραία ιστορία που αφορά ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια είναι αυτή:

Ο στιχουργός Χαράλαμπος Βασιλειάδης ήταν γνωστός και με το ψευδώνυμο «Τσάντας» λόγω μιας τσάντας γεμάτης με στίχους που κουβαλούσε συνέχεια μαζί του. Στενός φίλος και συνεργάτης του Ζαμπέτα, του είχε γράψει πολλά τραγούδια, μεταξύ των οποίων και αρκετές πολύ γνωστές επιτυχίες (Ο Αράπης, Ο πιο καλός ο μαθητής κ.α.).

Το 1971 ήταν άρρωστος ενώ ο Ζαμπέτας ήταν στην Αμερική. Ένα βράδυ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Πήρε χαρτί και έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Που ‘σαι Θανάση». Το έδωσε στη γυναίκα του και της ζήτησε να το δώσει με τη σειρά της στον Ζαμπέτα όταν εκείνος επέστρεφε από την Αμερική. Την επόμενη μέρα ο Βασιλειάδης πέθανε. Ο Ζαμπέτας γύρισε μετά από μερικούς μήνες, πήρε τους στίχους και έφτιαξε ένα από τα καλύτερα τραγούδια του. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1972.

Που ΄σαι Θανάση

Θα πάρω σβάρνα μια βραδιά
όλες τις συνοικίες
δε θέλω πολυτέλειες και πολυκατοικίες
Είχα έναν παλιόφιλο, τα ίχνη του έχω χάσει
σ’ ένα στέκι απόμερο, το στέκι του Θανάση

Πού ‘σαι Θανάση, πού ‘σαι Θανάση
ήθελα να σ’ αντάμωνα
Που ‘σαι Θανάση, πού ‘σαι Θανάση
Ήθελα να σ’ αντάμωνα, η γρουσουζιά να σπάσει

Εκεί θα βρω της νιότης μου
τα φίνα τα ωραία
Τον Μάνθο τον Θεμιστοκλή
και τη παλιά παρέα
Δίπλα θα καθίσουμε σαν πρώτα στο τραπέζι
και μαζί θ’ ακούσουμε γλυκιά πενιά να παίζει

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *