Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την υδροδότηση της Κινέττας και του Αλεποχωρίου

ydrodotisi_kineta_alep_syskepsi

Ειδικότερα, στη σύσκεψη αποσαφηνίστηκαν τα ακόλουθα:

Για την υδροδότηση της Κινέττας που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 6.700.000 ευρώ, οι δυο εκκρεμότητες από την πλευρά του Δήμου Μεγάρων που αφορούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δεξαμενής και τη σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ, έχουν αντιμετωπιστεί και το έργο δρομολογείται.

Για την υδροδότηση του Αλεποχωρίου, έχει ενταχθεί ήδη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας η σχετική μελέτη με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ (αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου),  ενώ θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του έργου με προϋπολογισμό  5.950.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Αττικής με την ένταξη των σχετικών μελετών και έργων στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων αποδεικνύει στην πράξη την απόφασή της για στήριξη και επίσπευση των έργων υδροδότησης στις δυο περιοχές, έργα τα οποία θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Γ. Βασιλείου: «Η δική μας στήριξη και συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής είναι δεδομένη, λαμβάνοντας υπόψη τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Κινέττας και του Αλεποχωρίου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει είτε μέσω των ιδίων πόρων της είτε μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΠΕΠ ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα εκτελεστέων έργων, πρόγραμμα με ειδική μέριμνα για τη Δυτική Αττική και έργα όπως αυτά της υδροδότησης στην Κινέττα και το Αλεποχώρι.

Και τα δυο έργα, παρότι η υδροδότηση περιοχών όπου υπάρχει δίκτυο της ΕΥΔΑΠ είναι αρμοδιότητα των Δήμων, πέρα και ανεξάρτητα από τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους, έχουν πλέον κατοχυρωθεί ως έργα προτεραιότητας για τις δυο περιοχές με πρόβλεψη σχετικών πόρων. Η δική μας στήριξη και συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής είναι δεδομένη, λαμβάνοντας υπόψη τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Κινέττας και του Αλεποχωρίου».

 

Πηγή : http://thriassio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%8d%ce%b4%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *