Ευάγγελος Αντώναρος : “Ποιες δημοσκοπήσεις όταν το 50-60% των ανθρώπων τους κλείνει το τηλέφωνο;” (vid)

Με μια δήλωση υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου λέγοντας ότι, τα δημόσια πρόσωπα έχουμε το μεγάλο καθήκον να στηρίζουμε την ΕΡΤ ανεξάρτητα από την παρουσία μας στους ιδιωτικούς φορείς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι, με όλες τις κυβερνήσεις η δημόσια τηλεόραση προσφέρει μια πιο σφαιρική και πλήρη ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες, ξεκίνησε τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ( “Πρωϊνή Βάρδια” με Μ. Νιφλή και Κ.Αλατζά ) , σήμερα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κώστα Καρμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Αναφερόμενος στην προεκλογική κίνηση και στις δημοσκοπήσεις σημείωσε πως οι δημοσκόποι αντιμετωπίζουν μια κατάσταση: Ένα 50-60% ίσως και μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που δέχονται κλήσεις, κλείνουν το τηλέφωνο!. Ο ίδιος επανέλαβε ότι από τη Δευτέρα στέλεχος της ΝΔ έχει στα χέρια του δημοσκόπηση που περιορίζει την διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στο 1.2%.Εκτίμησε δε -βασιζόμενος και σε πληροφορίες του ότι- μέχρι την Παρασκευή οι δημοσκόποι θα «χάνουν» προοδευτικά από μισή έως μια μονάδα, διορθώνοντας τις προβλέψεις τους, προκειμένου να προστατέψουν την αξιοπιστία τους.

Σημείωσε μάλιστα πως στις εκλογές του 2009 όταν η ΝΔ έχασε το ΠΑΣΟΚ με 11 μονάδες διαφορά, δεν είχαν καμία πρόβλεψη για τέτοια διαφορά. «Οι προβλέψεις ήταν για 5,5 μονάδες διαφορά, σας διαβεβαιώ», ανέφερε ο κ. Αντώναρος.

Σχολίασε τέλος ότι συντάσσεται με την άποψη του πρωθυπουργού ότι το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να καθορίζεται από τη στάση των ψηφοφόρων και όχι από τις λάθος εκτιμήσεις των δημοσκόπων.

Νέα πολιτική κίνηση ίσως και μετά τις εκλογές της Κυριακής

Ο κ. Αντώναρος γνωστοποίησε την πρόθεση του να εξαγγείλει μετά τις εκλογές της Κυριακής τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης στον χώρο της κεντροδεξιάς, της οποίας η διακήρυξη αρχών και θέσεων είναι ήδη έτοιμη. Μαζί του, είπε, βρίσκονται αρκετοί φίλοι από το ήδη υπάρχον πολιτικό σκηνικό και άλλοι που μέχρι σήμερα δεν έχουν συμμετάσχει ενεργά στην πολιτική σκηνή. Η αναφορά του στο πολιτικό του μέλλον πλαισιώθηκε, από τα όσα είπε για το πολιτικό του παρελθόν, καθώς δηλώνει αμετακίνητος στο χώρο της κεντροδεξιάς και ξεκαθάρισε πως βρίσκεται ιδεολογικά απέναντι σε νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που αφήνουν απ΄ έξω τις ανάγκες της κοινωνίας.

Αυτός όπως είπε είναι και ο πρώτος λόγος που τον κρατά εκτός ΝΔ και το γεγονός ότι το κόμμα έχει εναγκαλιστεί ακροδεξιά στοιχεία, εκ των οποίων ο ένας έγινε και αντιπρόεδρος του κόμματος κατ΄απονομήν.

Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με την ΝΔ μέχρι και την περίοδο της προεδρίας του Κώστα Καραμανλή.

Στη ΝΔ υπάρχει κρεβατομουρμούρα, είπε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι είναι πολλοί αυτοί που μας «κλώτσησε» Σάββατο βράδυ ο κ. Μητσοτάκης χωρίς καταστατικές διαδικασίες.

(Πηγή: https://thefaq.gr/o-eyaggelos-antonaros-epivevaionei-to-niko-pappa-quot-poies-dimoskopiseis-otan-to-50-60-ton-anthropon-toys-kleinei-to-tilefono-quot-vid/?fbclid=IwAR3akICfIbMBYYgcMUV4pHi51juTLSVbeeYHpr2sC04ogWDIaKR8tXwgQ0w   )