ΗΠΑ: Η Βουλή προειδοποιεί το ΔΝΤ να μη συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Η.Π.Α. απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς το ΔΝΤ, προτρέποντάς το να μη συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ήταν ένα  σκληρό μήνυμα που έστειλε στο Ταμείο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ρεπουμπλικάνος Άντι Μπαρ, κατά την διάρκεια ακρόασης με θέμα «τα διδάγματα από τις διασώσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα», μετέδωσε το protothema.gr.

Ο κ. Μπαρ τόνισε μάλιστα και σε έντονο ύφος ότι κανείς δεν προσποιείται ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη τα χρήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, εφόσον υπάρχει ο ΕΣΜ. «Αυτό που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος πολιτικός.

 

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι τα δυο προηγούμενα προγράμματα για την Ελλάδα ήταν τα πιο αμφιλεγόμενα στην ιστορία του Ταμείου, το οποίο κατηγόρησε ότι δεν έχει μάθει από τα λάθη του, παρ’ ότι τα λάθη αυτά έχουν επανειλημμένως αποτυπωθεί στις εσωτερικές εκθέσεις του Οργανισμού.

Ο κ. Μπαρ προειδοποίησε ότι με δεδομένα τα λάθη του παρελθόντος αλλά και την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, είναι τουλάχιστον προκλητικό να σκέφτεται το ΔΝΤ να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. «Σε περίπτωση που το κάνουν τελικά, θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το γεγονός οτι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των αποφάσεων τους θα γίνει εξονυχιστικός», προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Μπαρ, «…όλοι γνωρίζουν πως σε περίπτωση χρηματοδοτικής συμμετοχής θα μιλάμε για ένα συμβολικό ποσό. Αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο το ΔΝΤ να μετατραπεί σε έναν συμβολικό οργανισμό».

 

https://circogreco.gr/2017/05/19/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7-%CF%83/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *