«Η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της»

«Άλλο ζήτημα είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις και η δεσμευτικότητα της Δικαιοσύνης και άλλο η κριτική που μπορεί να ασκήσει κανείς». Με τον τρόπο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε σήμερα (ΕΡΤ) τη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε χθες ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας με αφορμή τα «πόθεν έσχες» των δικαστικών λειτουργών.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε πως δεν καταλαβαίνει γιατί θεωρείται παρέμβαση μια άποψη ότι και οι δικαστές πρέπει να υπάγονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης του «πόθεν έσχες» και τόνισε πως του έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα και ο Ν. Σακελλαρίου και άλλοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

«Με βάση όσα παρακολουθήσαμε χτες μένει μια αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της» είπε και πρόσθεσε πως του έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη ο πρόεδρος του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το να λέει κανείς ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις είναι τουλάχιστον αστείο.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει -και κάνει- τη δουλειά της, από την άλλη η κυβέρνηση οφείλει να προτείνει νομοσχέδια στο κοινοβούλιο, να σχεδιάζει την πολιτική της και αυτό να γίνεται στη βάση της έννομης τάξης. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, οι αποστολές είναι διακριτές, βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου, το σεβόμαστε όλοι το κράτος δικαίου, από κει και πέρα η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη και η πολιτική είναι πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι χθες, κατά την 33η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός ότι εκδόθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ απόφαση που ακυρώνει τον έλεγχο των δηλώσεων του πόθεν έσχες, ενώ άσκησε κριτική και για την καθυστέρηση στην έκδοση βουλεύματος που αφορά τους στημένους αγώνες.

Ακολούθησε η οξύτατη αντίδραση του προέδρου του ΣτΕ, ο οποίος κατήγγειλε από το βήμα ωμή παρέμβαση του κ. Κοντονή στη Δικαιοσύνη και χαρακτήρισε άκαιρη την παρέμβασή του.

Μετά τις δηλώσεις Σακελλαρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι «σε μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλουν όλοι και πρώτοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολιτικοί είτε δικαστές, να ελέγχονται ως προς τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον κ. Σακελλαρίου, είπε:

«Σε σχέση με την αναιτιολόγητη επίθεση του προέδρου του ΣτΕ στο πρόσωπό μου σχετικά με τα παραπάνω αυτονόητα δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Άλλωστε και οι κρίνοντες κρίνονται και κρίνονται τόσο για τις αποφάσεις τους όσο και για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους».

(ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜ.ΕΦΣΥΝ http://www.efsyn.gr/arthro/i-dikaiosyni-tsakothike-moni-tis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *