Η τιμή της Δικαιοσύνης στα πόδια της Novartis

Απίστευτες καταγγελίες ανάμεσα σε Ελένη Τουλουπάκη και Γιάννη Αγγελή.

Αλληλοκατηγορίες, παραβίαση στοιχείων και προσωπικών δεδομένων, εξωθεσμικές παρεμβάσειςαλλά και διαδικασίες εντός της Δικαιοσύνης που μας εκθέτουν και στο εξωτερικό (όπως στους εκπροσώπους του FBI) καταγγέλλονται αυτές τις μέρες από την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της ΔιαφθοράςΕλένη Τουλουπάκη, και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

του Ισίδωρου Μπέη

Η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί έκπληκτη μια άνευ προηγουμένου και μέχρις εσχάτων διαμάχη στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης. Το ζητούμενο είναι ο τρόπος χειρισμού της δικαστικής έρευνας της υπόθεσης Novartis -παρότι όλοι δέχονται ότι πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο- αλλά και οι διαδικασίες όπως ακολουθήθηκαν από τους πρωταγωνιστές. Τα συνεχή επεισόδια μεταξύ της Ελένης Τουλουπάκηκαι του εποπτεύοντος την έρευνα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, αποδεικνύουν γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η υπόθεση, η οποία επί της ουσίας αφορά στην τιμή του πολιτικού κόσμου.

 

Oλα αυτά έχουν προσλάβει και διαστάσεις βαθιάς πολιτικής κόντρας μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ο αντεισαγγελέας Αγγελής «δείχνει» ως ένοχο για σκευωρία σε βάρος του μέλος της κυβέρνησης, το οποίο αποκαλεί «Ρασπούτιν» στις επιστολές του, όπως είχε κάνει παλιότερα με επιστολή της η προκάτοχός του Ελένη Ράικου. Η υπόθεση παίρνει μορφή χιονοστιβάδας, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη ποινικές και πειθαρχικές έρευνες. Κοινώς, όλοι εναντίον όλων!

Τα γεγονότα, πάντως, έχουν τη σημασία τους και αποκαλύπτουν σύστημα παρεμπόδισης της έρευνας. Η κυρία Τουλουπάκη, σε αναφορά της στα τέλη Ιανουαρίου του 2019 έχει καταγγείλει σε βάρος του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή ότι:

  • Έβγαλε αντίγραφα των δικογραφιών της Εισαγγελίας όταν εκείνη έλειπε, τις οποίες αντέγραψε ο αστυνομικός του σε στικάκι.
  • Δεν παρέλαβε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη Βιέννη στοιχεία λογαριασμού πολιτικού, που τους δίνονταν από το FBI.
  • Ζήτησε και πήρε τα πρωτότυπα απόρρητων εγγράφων του FBI που δεν έχουν καν σταλεί στη Βουλή, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίησή τους.

Ο κ. Αγγελής επικαλείται την ενημέρωση που είχε κάνει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για την αντιγραφή των δικογραφιών της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Δεν κάνει λόγο για λογαριασμό και αρνείται ότι παρέλαβε στικάκι από τους άνδρες του FBI. Επίσης, καταγγέλλει ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προαποφασίσει διώξεις εναντίον πολιτικών, ενώ ομολογεί ότι συνιστούσε στην κυρία Τουλουπάκη να είναι υπάκουη! Δεν διστάζει δε να ομολογήσει ότι είχε μιλήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, για τον δικονομικώς στραβό δρόμο που είχε πάρει η ανάκριση για τη Novartis. Κάνει λόγο για «αλαλούμ» που επικρατούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς αλλά και για την ανεπάρκεια εκείνων που διενεργούσαν την έρευνα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, στο μεταξύ, ποινικές και πειθαρχικές έρευνες από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος έχει καλέσει για εξηγήσεις μέσα στον Ιούνιο όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Τα ερευνώμενα αδικήματα είναι και ποινικά αλλά και πρωτόγνωρα για τον Άρειο Πάγο πειθαρχικά αδικήματα.

(ΠΗΓΗ : https://neaselida.gr/efimerida/i-timi-tis-dikaiosynis-sta-podia-tis-novartis/  )