Κατασκευή σήραγγας 800 μέτρων για τη σύνδεση ΣΚΑ-κύριας γραμμής του ΟΣΕ προς τη Β. Ελλάδα

Την ολοκλήρωση των μελετών της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής για τη σύνδεση του Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) με την κύρια γραμμή του ΟΣΕ προς τη Β. Ελλάδα ανακοίνωσε, πρόσφατα, ο Υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Στη μελέτη προβλέπεται η παράκαμψη του δήμου Αχαρνών, στην οποία περιλαμβάνεται η σήραγγα Αχαρνών, μήκους 800 μ. περίπου.

Ένα μικρό τμήμα των μελετών που απομένει θα ολοκληρωθεί  τον Σεπτέμβριο του 2019. Μετά την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, θα προκηρυχθεί άμεσα η κατασκευή του.

Με την κατασκευή του έργου θα επιτευχθεί μείωση της όχλησης στον οικιστικό ιστό του δήμου Αχαρνών από τη δρομολόγηση εμπορευματικών συρμών, αύξηση της χωρητικότητας της γραμμής και δυνατότητα απευθείας σύνδεσης της σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου και του Θριασίου Πεδίου με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

«Η μελέτη παραλήφθηκε το 2015 χωρίς χρηματοδότηση και εντάχθηκε το 2017 στο ΠΔΕ. Επίσης το έργο είχε απενταχθεί το 2014 από το Στρατηγικό Σχεδιασμό Μεταφορών και επανεντάχθηκε», αναφέρει η ΕΡΓΟΣΕ.

(ΠΗΓΗ : http://doxthi.gr/72591/kataskeyi-siraggas-800-metron-gia-ti-syndesi-ska-kyrias-grammis-toy-ose-pros-ti-v-ellada-anakoinose-o-yp-christos-spirtzis/  )