ΚΕΕΔ Ν. Περάμου: Φεύγουν οι νεοσύλλεκτοι-Έρχονται οι αξιωματικοί

Κλείνουν οριστικά τα κέντρα εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και έρχονται ανακατατάξεις και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νέας Περάμου. Οι εγκαταστάσεις στην Νέα Πέραμο δεν θα φιλοξενούν πλέον νεοσύλλεκτους, μετά τις αλλαγές που ισχύουν για όλη τη χώρα, αλλά αναμένεται η μεταφορά διευθύνσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προς αποσυμφόρηση, όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος Νέας Περάμου Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Σε όλη την Επικράτεια γενικότερα, ο τρόπος κατάταξης των νεοσύλλεκτων στον Στρατό Ξηράς Οριστικοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, κλείνοντας πλέον τα κέντρα εκπαίδευσης και θα αρχίσουν να λειτουργούν από την ΕΣΣΟ του Μαρτίου τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) που βρίσκονται σε 23 μονάδες εκστρατείας. Η ηγεσία του ΓΕΣ, θεωρώντας ως σημαντικό πλεονέκτημα ότι οι νεοσύλλεκτοι θα επανδρώνουν εξαρχής τις μονάδες εκστρατείας, κατέληξε στο να αλλάξει η διαδικασία της κατάταξης και εφεξής οι στρατεύσιμοι θα παρουσιάζονται απευθείας σε αυτές. Θα παραμένουν στα ΣΥΠΟ δυο ημέρες κατά τις οποίες θα παίρνουν τον οπλισμό τους, τον ιματισμό τους, θα υποβάλλονται στις ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα πηγαίνουν στις μονάδες όπου και θα παίρνουν την εκπαίδευσή τους.

Όσον αφορά την περιοχή της Νέας Περάμου, έγιναν παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο Γρ. Σταμούλη και τον Λ. Κοσμόπουλο με αποτέλεσμα να συνεχίσει τη λειτουργία του το στρατόπεδο, με τέσσερις μονάδες. «Δεν κλείνει το στρατόπεδο, διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Ν. Περάμου Λ. Κοσμόπουλος, απλώς, δεν θα δέχεται νεοσύλλεκτους. Συζητείται η διεύθυνση των ειδικών δυνάμεων να μεταφερθεί από το υπουργείο εδώ, για να γίνει αποσυμφόρηση του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Στο χώρο φιλοξενούνται διάφορες μονάδες υψίστης σημασίας των ειδικών δυνάμεων οι οποίες δεν μετακινούνται, και, τέλος, συζητείται να έρθει η διεύθυνση ειδικών δυνάμεων όπως ήρθε στο Πυροβολικό η διεύθυνση πυροβολικού από το υπουργείο εθνικής άμυνας».

(ΠΗΓΗ : http://enimerosi-news.gr/keed-n-peramou-fevgoun-oi-neosyllektoi-erchontai-oi-aksiomatikoi/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *