Κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ Φυλής

Κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ Φυλής, μετά το πρόβλημα του ρήγματος που δημιουργήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με τα απορρίμματα να αρχίζουν να κάνουν εμφανή την παρουσία τους στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της διεύθυνσης καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, αλλά και για την έως τώρα εικόνα της πόλης, «παρ’ ότι είναι αδύνατον να εκτελεστεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων υπό τις παρούσες συνθήκες».

Ελπίζουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι ο νέος τρόπος διαχείρισης απορριμμάτων που έχει εγκαινιάσει ο δήμος Αθηναίων το τελευταίο χρονικό διάστημα, να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο άμεσο μέλλον.

Ο σύλλογος, τέλος, καλεί τους εμπόρους της Αθήνας «να διαχειριστούν με σύνεση τα απορρίμματα έως τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, όταν και υπάρχει πιθανότητα να επαναλειτουργήσει ο ΧΥΤΑ».

Στις αρχές της εβδομάδας η απόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής

“Μας ενδιαφέρει η ασφαλής χρήση του ΧΥΤΑ”, τονίζει στην εφημερίδα “Αυγή” η Αφρ. Μπιζά, αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ υποστηρίζοντας ότι “οι εργασίες για την κάλυψη του ρήγματος έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί”. Στο μεταξύ, “γίνεται λελογισμένη απόθεση των απορριμάτων σε τμήμα που έχουν γίνει εργασίες”, διαβεβαιώνει.

Έτσι, αυτές τις μέρες, μπαίνουν μόνον τόνοι συμπιεσμένων απορριμμάτων, που προέρχονται από τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης. Ο δήμος Αθηναίων αποθέτει προσωρινά τα απορρίμματα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Ελαιώνα, ενώ οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά αποστέλλουν τα απορρίμματα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Σχιστού. Παράλληλα, χρησιμοποιείται και το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης, που επεξεργάζεται τα απορρίμματα.

(ΠΗΓΗ : https://www.thriassio.gr/%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%cf%87%cf%85%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%ae%cf%82/   )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *