Κόκκαλης – Μαρινάκης: Άρχισε ο πόλεμος με καταγγελίες και υπόγεια χτυπήματα

Η αντιδικία για τα δάνεια της «Καραϊσκάκης Α.Ε.», οι φήμες για συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ και η αιχμηρή αντίδραση και παραίτηση του επιχειρηματία από τον συνδυασμό Μώραλη συνθέτουν το εύφλεκτο υλικό που αναμένεται να πυροδοτήσει και πολιτικές εξελίξεις

Το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε αφορμή για να βγει στο προσκήνιο η κόντρα Μαρινάκη – Κόκκαλη, που υπέβοσκε εδώ και καιρό.

 

Μπορεί το όνομα του Πέτρου Κόκκαλη να μην συμπεριλαμβανόταν στους πρώτους 16 υποψηφίους της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο δήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός,Γιάννης Μώραλης, είχε λάβει την απόφαση να οδηγήσει τα πράγματα σε ρήξη.

Του Ισίδωρου Μπέη

«Δημοσιεύματα φέρουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τον κ. Κόκκαλη, αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλει την παραίτησή του από τον Συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής”, καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού» ήταν η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

«Το γεγονός ότι ο “Πειραιάς Νικητής”, παρά το έργο της δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δεν διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει την παραίτηση μελών του εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από τον συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής”, αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά» ήταν η αιχμηρή απάντηση του κ. Κόκκαλη, που έδωσε με τον τρόπο αυτό τέλος σε μια πολύχρονη σχέση που εκτεινόταν πέραν της συνεργασίας στα κοινά του Πειραιά.

Ο πατέρας του νυν δημάρχου Πειραιά, Πέτρος Μώραλης, συνδεόταν φιλικά με τον Σωκράτη Κόκκαλη, γι’ αυτό, άλλωστε, ο Γιάννης Μώραλης έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός επί Κόκκαλη, αρχικά στο γραφείο Τύπου, για να ανέλθει στη συνέχεια μέχρι τη θέση του αντιπροέδρου.

Η κόντρα Γιάννη Μώραλη – Πέτρου Κόκκαλη φέρνει στο προσκήνιο και την αντιπαλότητα ανάμεσα στον πρώην και τον νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σωκράτης Κόκκαλης και Βαγγέλης Μαρινάκης είχαν αντιδικία για τα δάνεια της «Καραϊσκάκης Α.Ε.» και την αποπληρωμή τους.

Σε επιστολή του προς τις δανείστριες τράπεζες ο κ. Κόκκαλης υπενθύμιζε ότι δεν είναι πλέον ο υπόχρεος στην αποπληρωμή των δανείων, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, βάσει της σχετικής συμφωνίας τους.

Την επομένη της παραίτησης Κόκκαλη από τον «Πειραιά Νικητή» δημοσιεύτηκε σε μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στην Alter Ego του κ. Μαρινάκη μακροσκελές άρθρο εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη, στο οποίο τον χαρακτηρίζουν «εθνικό προμηθευτή» και «νταβατζή του Δημοσίου», ενώ υποστηρίζεται και ότι έγινε ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, όχι επειδή ήταν οπαδός του, αλλά επειδή έτσι εξυπηρετούσε ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αλλάζουν οι ισορροπίες στον Πειραιά

Η αιφνίδια σύγκρουση Μώραλη – Κόκκαλη θέτει σε νέα αφετηρία την κούρσα των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη τα θετικά σχόλια του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Μπελαβίλα για τον Πέτρο Κόκκαλη και την πλούσια εθελοντική του δράση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Προς τιμήν του, ένας, μόνο ένας δημοτικός σας σύμβουλος, ο Πέτρος Κόκκαλης, βρέθηκε στο λιμάνι, οργανώνοντας τα συσσίτια ως ίσος προς ίσους με τους εκατοντάδες εθελοντές. Ουδείς άλλος», είχε πει ο κ. Μπελαβίλας, εξαίροντας τον κοινωνικό -και αθέατο μέχρι τότε- ρόλο του Πέτρου Κόκκαλη στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

(ΠΗΓΗ : https://neaselida.gr/efimerida/kokkalis-marinakis-archise-o-polemos-me-kataggelies-kai-ypogeia-chtypimata/  )