Λέσχη Αναγνωσης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου.

Την έναρξή της έκανε και φέτος, για έκτη (6η) συνεχόμενη χρονιά, η «Λέσχη Ανάγνωσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, με τη Συγγραφέα κ. Τζίνα Ψάρρη, η οποία μάγεψε το ακροατήριό της, περιγράφοντας την ιστορία του βιβλίου της με τίτλο «Μέχρι το Πέμπτο Σκαλοπάτι».
Η Τζίνα Ψάρρη έχει τελειώσει το Γαλλικό Σχολείο των Ουρσουλινών, και δίδαξε για 20 χρόνια Γαλλικά και Ιστορία, ώσπου, όπως ανέφερε, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό της, αυτό που πραγματικά αγαπούσε,: «Να τελειώσω το βιβλίο που ξεκίνησα το 2008, και επιτέλους το τελείωσα».
Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, είναι μια γυναίκα που διαψεύστηκε, που δεν πήρε από τη ζωή της αυτό που προσδοκούσε, αλλά άφηνε τη ζωή της, βορά στις επιλογές των άλλων. Μια γυναίκα που γέμισε τη ζωή της με “θα”, που δεν εκπληρώθηκαν. «Όμως από “θα” αρχίζει και η θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.
«Στο βιβλίο οι αναγνώστες ικανοποιούνται να ψάχνουν την πραγματική έννοια των λέξεων», και όπως λέει και ο Νίκος Καζαντζάκης, “Στην κάθε λέξη, για να βρεις, την πραγματική έννοια της, πρέπει να την αφήσεις να κάνει έκρηξη μέσα σου, για να δεις τι πραγματικά σημαίνει”. Ζούμε σε μια εποχή, που ο άνθρωπος, δοκιμάζεται από πολλά αρνητικά συναισθήματα, όπως ο φόβος, η πίεση, η λύπη, και πιστεύω ότι με το βιβλίο μου, άγγιξα ευαίσθητες χορδές και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό. Έτσι, ο κάθε αναγνώστης ανάλογα με το τι βιώνει, δίνει το δικό του “τέλος”» .
Το επόμενο ραντεβού των φίλων της «Λέσχης Ανάγνωσης», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στις 18:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ασπροπύργου, στο Πνευματικό Κέντρο, με την βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη.

Πηγή : http://www.aspropyrgos.gr/index.php/grafeio-typou/deltia/1377-lesxi-anagnosis-tou-pnevmatikoy-kentrou-dimou-aspropyrgou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *