Μέτωπο αποσταθεροποίησης κατά Παυλόπουλου

Σχέδιο αποσταθεροποίησης κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας».

Στόχος του σχεδίου είναι να εξωθηθεί σε παραίτηση ο κ. Παυλόπουλος, ώστε να προκύψει πολιτική κρίση και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Το μέτωπο της αποσταθεροποίησης συγκροτούν πολιτικοί με πρώτον και καλύτερο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι ο εμπνευστής του σχεδίου, κάτι το οποίο φάνηκε και από την επιστολή που έστειλε πριν λίγα 24ωρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ύφος της οποίας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στην παρέμβασή του στη Βουλή, αύριο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επιτεθεί και πάλι κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας ακόμα και την παραίτησή του.

Κεντρικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο αποσταθεροποίησης έχει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτίθεται μετά μανίας τα τελευταία 24ωρα στον κ. Παυλόπουλο.

Επίσης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, με την πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, φαίνεται ότι κατέχει κομβικό ρόλο στο μέτωπο αυτό της αποσταθεροποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Αττικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε χθες Πέμπτη ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν δεν θέλει να δέχεται κριτική, πρέπει να τηρεί αυτό που λέει το Σύνταγμα. Είναι ανεύθυνος άρχων, δεν έχει καμία δουλειά να τηρηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αποσταθεροποίησης με στόχο τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα έχει δημοσιοποιηθεί και σε συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου, προβλέπεται και η «προώθηση» συνθημάτων κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται κατά της συμφωνίας Τσίπρας-Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο, εντάσσεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες και το σημερινό «σόου» στη Βουλή του Χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση, που είχε ως στόχο την καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης.

(ΠΗΓΗ : https://neaselida.gr/politiki/metopo-apostatheropoisis-kata-paylopoyloy/  )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *