Μήνυμα με αποδέκτες τους «γαλάζιους» βουλευτές

Αυστηρός ως προς τη γραμμή που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη μίνι ανταρσία που εκδηλώθηκε με την απουσία πολλών βουλευτών του κόμματος από τη Βόρεια Ελλάδα, στην ψηφοφορία για την τροπολογία της ΣΕΚΑΠ. «Το κόμμα έχει μια ενιαία γραμμή» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζοντας να στείλει το μήνυμά του, στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha φρόντισε να χαμηλώσει τους τόνους στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας πως δεν είναι στις προθέσεις του «να μαλώνει» με κανέναν.

Ωστόσο, δεν απέφυγε να κάνει ορισμένα δεικτικά σχόλια για τον ομογενή επιχειρηματία. «Αναδεικνύεται η καινούρια διαπλοκή στο πρόσωπο του» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παράλληλα βάζοντας στο κάδρο και την κυβέρνηση αναρωτήθηκε αν ο Ιβάν Σαββίδης «εξαργυρώνει γραμμάτιο».

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε «για τέταρτο μνημόνιο που δεν συνοδεύεται από χρηματοδότηση» και χαρακτήρισε τα αντίμετρα ως «τον φερετζέ ενός πολύ σκληρού πακέτου που έρχεται για το 2019 και το 2020».

Στο σημείο αυτό φρόντισε να γίνει κατανοητή η θέση της ΝΔ στη ψήφιση του νομοσχεδίου που έρχεται εντός των επόμενων ημερών, λέγοντας πως «το “όχι” μας είναι καθολικό στα μέτρα και τα αντίμετρα».

Τα αντίμετρα δεν ωφελούν εκείνους που θίγονται από τα μέτρα, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να υπογράψει καμία δέσμευση που πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα και υπερασπίστηκε το διαρκές αίτημά του για εκλογές.

«Αν είχαν γίνει εκλογές όταν τις ζητούσαμε εμείς θα είχαμε επιτύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε την ανάγκη το 0,5% του μεγάλου πλεονάσματος που πέτυχε η κυβέρνηση το 2016 με την υπερφορολόγηση, να επιστρέψει στην οικονομία. Συγκεκριμένα ζήτησε να μειωθεί τώρα ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24%, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί και ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

http://www.efsyn.gr/arthro/minyma-me-apodektes-toys-galazioys-voyleytes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *