Νέα κυβερνητική σύσκεψη για την Novartis – Κερδίζει έδαφος το σενάριο της σύντομης Προανακριτικής

Σε νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου πιθανότατα το απόγευμα, θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη Νοβάρτις, σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης που συζητήθηκαν οι νομικές ενστάσεις στη διαχείριση του ζητήματος – που σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώνονται από τους νομικούς συμβούλους της κυβέρνησης.

Το σενάριο που δείχνει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι αυτό μιας σύντομης Προανακριτικής που θα διαπιστώσει την παραγραφή των αδικημάτων της απιστίας και της δωροδοκίας και θα αναπέμψει την υπόθεση στον Εισαγγελέα προκειμένου η τακτική Δικαιοσύνη να συνεχίσει την έρευνα για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το οποίο είναι “διαρκές” και δεν παραγράφεται.

Παρά το ότι η υπόθεση προαναγγέλθηκε ως “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”, φαίνεται πως προκύπτουν έντονοι προβληματισμοί στο κυβερνητικό επιτελείο για τα αποδεικτικά στοιχεία και εκτιμάται ότι απαιτείται περισσότερη διερεύνηση.

Εφόσον πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αναμένεται πώς θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση των βουλευτών (πιθανότατα αύριο Παρασκευή).

(ΠΗΓΗ  :ΕΦΗΜ. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ http://www.topontiki.gr/article/258907/nea-kyvernitiki-syskepsi-gia-tin-novartis-kerdizei-edafos-senario-tis-syntomis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *