Ξενάγηση στη Λαυρεωτική από την εφορεία αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής

«Ένας μίτος για το λαβύρινθο της Αργυρίτιδος γης» ξετυλίγεται με τις ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Λαυρεωτικής και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου, που διοργανώνει την Κυριακή η εφορεία αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος των πράσινων πολιτιστικών διαδρομών.

Η περιήγηση ξεκινά στις 10:00 π.μ. με σημείο συνάντησης την Αγία Τριάδα στον δρυμό της Σούριζας, ακολουθεί περίπατος στα μονοπάτια στην κοιλάδα της Σούριζας στον εθνικό δρυμό Σουνίου και ξενάγηση στις 10:30 π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο Θορικού.

Σε μια κλειστή διαδρομή μονοπατιών, διασχίζοντας ερειπιώνες αλλά και ανασκαμμένα συγκροτήματα αρχαίων μεταλλουργικών εργαστηρίων, κατάλοιπα των εργασιών της γαλλικής και της ελληνικής μεταλλευτικής εταιρείας, αλλά και το μοναδικό γεωλογικό-βιοποικίλο σύνολο του λαυρεωτικού οικότοπου, οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και το προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Λαυρίου θα ξεναγούν μεγάλους και μικρούς.

Στις 12:30 θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, και στις 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου στη διάρκεια εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί «Μελέτη για τη δημιουργία δικτύου αρχαιολογικών διαδρομών στην κοιλάδα της Σούριζας Λαυρεωτικής». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο από τους αρχαιολόγους της εφορείας.

(ΠΗΓΗ : ΑΠΕ ΜΠΕ  http://www.amna.gr/article-pagination.php?id=158242 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *