Οι Αστρονομικές περιουσίες των Αμερικάνων του Forbes

Την πρώτη θέση στη λίστα Forbes, με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, κατέκτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος (δεν είναι Ελληνοαμερικανός όπως λανθασμένα πιστεύεται) . Ο ιδρυτής της μεγάλης εταιρείας, εκθρόνισε τον Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή της λίστας, μετά από 24 χρόνια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Forbes, ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός με περιουσία 160 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ο πρώτος με περιουσία πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τον περασμένο χρόνο, η περιουσία του έφτασε τα 78,5 δισεκατομμύρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν απέχει από την πρώτη θέση, καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέσε, με την περιουσία του να φτάνει τα 97 δισεκατομμύρια δολάρια.
Την τρίτη θέση κατέχει ο Γουόρεν Μπάφετ με περιουσία ύψους 88,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τέταρτη θέση της λίστας βρίσκεται ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με περιουσία ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν και είναι πιο «φτωχός» από πέρσι, κατά 10 δισεκατομμύρια. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Larry Ellison με περιουσία 58,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τον περασμένο χρόνο, στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά βρέθηκε από την 248η στη 259η θέση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, είχε τη μεγαλύτερη αύξηση στην περιουσία του, κατά 186%. Η περιουσία του φέτος ανέρχεται στα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στους «χαμένους» της φετινής χρονιάς βρέθηκε ο Τζορτζ Σόρος. Σε σχέση με τα περσινά ποσοστά, στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, έφτασε στα 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η πτώση στα έσοδά του οφείλεται στην απόφασή του να μεταφέρει 18 δισεκατομμύρια δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Open Society Foundations».

Δείτε τις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πλουσιότερους Αμερικανούς για το 2018:

(ΠΗΓΗ : http://valueforlife.gr/free-time/o-tzef-mpezos-idrytis-tis-amazon-ekthronise-ton-mpil-gkeits-meta-apo-24-chronia-vrethike-stin-koryfi-tis-listas-ton-ploysioteron-amerikanon-toy-forbes/   )