Οφείλουμε να είμαστε κρύσταλλο στα περιουσιακά μας στοιχεία

Οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από αιτήσεις ακύρωσης, οφείλουν να πάρουν θέση για το πόθεν έσχες, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας, σήμερα, στη Βουλή.

«Δεν μπορεί να καταπίνουμε αμάσητα εδώ μέσα τα γεγονότα έλλειψης πλήρους κατάθεσης πόθεν έσχες και να πετάμε υπονοούμενα για κανονικές εταιρείες που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι ζωντανό και πρέπει κάποια στιγμή η ΝΔ, που μας κατηγορεί ότι κάνουμε επιθέσεις στη δικαιοσύνη, να μας απαντήσει.

Πρέπει, όσοι έχουμε πολιτικές ευθύνες, όσοι έχουμε εκλεγεί, όσοι έχουμε κυβερνητικές ευθύνες, να καταθέτουμε πόθεν έσχες;» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε να έχουμε την περιουσιακή μας κατάσταση διαφανώς αναρτημένη; Αυτό είναι μια θέση αρχής και από αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς πίσω από μια αίτηση ακύρωσης. Η οποία γίνεται και αποδεκτή πολύ γρήγορα, με ταχύτητες διαστημικές. Εδώ λοιπόν να συζητάμε πολιτικά και χωρίς ψήγματα υποκρισίας. Όσον αφορά τα περιουσιακά μας στοιχεία, η θέση αυτής της παράταξης είναι ότι οφείλουμε, εμείς που έχουμε ευθύνες, να είμαστε κρύσταλλο, σε σχέση με το τι έχουμε και τι αποκτούμε. Αλλιώς, το πέπλο της δυσπιστίας θα γενικευτεί και αυτό είναι πάρα πολύ κακό μήνυμα για το λαό».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. «Θέλω να σας καλέσω να συνειδητοποιήσετε, ότι δεν είμαστε πλέον στον Αύγουστο του 2016. Είμαστε στον Δεκέμβριο του 2017, υπάρχει ΕΣΡ, έχει εκδώσει ομόφωνες αποφάσεις και μην γίνεστε κι εσείς συνήγοροι εκείνων, που τη μια καταθέτουν προσφυγή για να μην καταθέσουν πόθεν έσχες ποτέ, και την άλλη καταθέτουν προσφυγή για να καταθέσουν πόθεν έσχες όλοι, εκτός των ιδίων, ίσως, πριν το διαγωνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

(ΠΗΓΗ : ΑΠΕΜΠΕ http://www.amna.gr/home/article/215577/Ofeiloume-na-eimaste-krustallo-sta-periousiaka-mas-stoicheia)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *