Ο Δήμος Φυλής συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα καταπολέμησης του στίγματος για HIV – Δωρεάν εξέταση

Αποτέλεσμα εικόνας για hiv

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, στο πλαίσιο των δράσεων δημόσιας υγείας, συμμετέχει σε συνεργασία με την PRAKSIS σε ενέργειες ευαισθητοποίησης και πρόληψης από τον ιό HIV με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καταπολέμησης του Στίγματος για τον HIV.
Ειδικότερα την Τρίτη 22 Νοεμβρίου θα διενεργείται στην Πλατεία Ηρώων, στα Άνω Λιόσια, μπροστά από το Δημαρχείο Φυλής το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων του συγκεκριμένου ιού, ανώδυνα, ανώνυμα, δωρεάν και εμπιστευτικά στην κινητή μονάδα της PRAKSIS. Ωράριο εξέτασης: 18:00 έως 21:00
Η διενέργεια του παραπάνω τεστ υλοποιείται σε ένα προστατευμένο για τον εξεταζόμενο, περιβάλλον, όπου εκτός από την καθεαυτή εξέταση, πραγματοποιείται και συμβουλευτική πριν και μετά από αυτό. Η συγκεκριμένη διαδικασία υλοποιείται από τον Ιούνιο του 2010 και από τη μέχρι τώρα εμπειρία διαπιστώθηκε η σημασία τόσο της ενημέρωσης και στήριξης του εξεταζόμενου, όσο και της άμεσης διασύνδεσής του με ιατρικές μονάδες και στελέχη αυτών, που είναι εξειδικευμένα στην ιατρική παρακολούθηση των οροθετικών στον HIV Ατόμων (Μονάδες Ελέγχου Λοιμώξεων των Νοσοκομείων).

Πηγή: http://tinyurl.com/jdzx8zf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *