Ο ΔΗΜΟΣ MΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2009 – 2013

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΜε αφορμή την αποστολή ειδοποιητηρίων στους συμπολίτες μας της συνοικίας των Εργατικών Κατοικιών που κατασκευάστηκαν από τον ΟΕΚ και αφορούν στα τέλη αποχέτευσης των ετών 2009 – 2013 η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη έκανε την εξής δήλωση:

Αγαπητοί Συμπολίτες

Γνωρίζουμε πολύ καλά την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας αυτή την περίοδο.
Στους 20 μήνες θητείας της σημερινής διοίκησης έχουμε πετύχει όχι μόνο να μην αυξήσουμε την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών αλλά καταφέραμε, περιορίζοντας τις δαπάνες, να μειώσουμε και τα δημοτικά τέλη κατά 10% το 2016. Αυτή την προσπάθεια μείωσης της επιβάρυνσης θα προσπαθήσουμε να την συνεχίσουμε και το 2017.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο τέλος αποχέτευσης, οι Δημοτικές Υπηρεσίες, υποχρεώνονται από το νόμο και από τους Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης να προχωρήσουν στην χρέωση, που είχε ήδη αποφασισθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2012 αλλά δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα. Δηλαδή το συγκεκριμένο τέλος αποχέτευσης δεν επιβάλλεται με απόφαση αυτής της διοίκησης. Ούτε προκαλέσαμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο την επιβολή του. Οφείλουμε να εφαρμόσουνε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελέγχου Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο επιλήφθηκε του θέματος μετά από καταγγελίες που είναι γνωστές σε όλους μας.
Σε κάθε περίπτωση οι παραλήπτες των ειδοποιητηρίων έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων, που θα εξετασθούν από την υπηρεσία.

Για πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας επισυνάπτεται η αναλυτική αναφορά της Προϊσταμένης των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

Πηγή : http://www.mandras-eidyllias.gr/grafeio-typou/deltia-typou/item/756-telh-ergatikon-katoikion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *