Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε χωρικό σχέδιο για το Μάτι, το οποίο ήδη… υπάρχει (pdf)

Δυο πράγματα συμβαίνουν. Ή οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι τελείως ανενημέρωτοι και τον οδηγούν σε γκάφες ή δίνουν το πρώτο δείγμα γραφής του πώς θα συνεχίσουν να πολιτεύονται και ως κυβέρνηση με τρόπο επιεικώς παραπλανητικό για να ικανοποιούν τις ανάγκες επικοινωνίας.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή ότι ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει κατά προτεραιότητα ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή του Ματιού ώστε να λυθούν προβλήματα δεκαετιών ενώ αυτό ήδη υπάρχει…

Μάλιστα υποστήριξε ότι υπό κανονικές συνθήκες το έργο αυτό θα χρειαζόταν μία 5ετία και τώρα ο πρωθυπουργός έθεσε σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να έχει γίνει μέσα σε ένα χρόνο, ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τη δεύτερη μαύρη επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι.

Μόνο που το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το Μάτι και την Ραφήνα υπάρχει και η προέγκρισή του υπεγράφη στα μέσα Ιουνίου από την τότε γενική γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού Ρένα Κλαμπατσέα.

Το ΕΧΣ καλύπτει έκταση –περίπου 7.900 στρέμματα– από την ακτογραμμή έως τη λεωφόρο Μαραθώνος και το όριο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Πεντελικού όρους (1988), το οποίο δεν προτείνεται να τροποποιηθεί.

Άρα η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει τη σκυτάλη από αυτό το σημείο και να προχωρήσει και όχι να κάνει εξαγγελίες παλαιοκομματικού και μικροκομματικού χαρακτήρα.