Ο Σαμαράς διεκδικεί πάλι ηγεμονικό ρόλο

Την ολική επαναφορά της δικής του ακροδεξιάς ατζέντας του 2012 επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθώντας να διεκδικεί τον ηγεμονικό ρόλο στο κόμμα του.

Ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «στα Σκόπια [τη συμφωνία] την ψήφισαν σύσσωμοι οι… Αλβανοί! Γιατί διευκολύνει τη “μεγάλη Αλβανία”», κάτι που βέβαια διαψεύδεται από τα εκλογικά αποτελέσματα στη γειτονική χώρα, αφού τα ποσοστά αποχής είναι αναλογικά και στον αλβανικό πληθυσμό.

Για το προσφυγικό ο κ. Σαμαράς θέλησε να επαναφέρει στο λεξιλόγιο της Ν.Δ. τη λέξη «λαθρομετανάστες». Όπως είπε: «Τους φέρνουν τα κυκλώματα των διακινητών δουλεμπόρων», μπερδεύοντας τη διακίνηση με τους ίδιους τους πρόσφυγες». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «ένα μικρό μόνο ποσοστό απ’ όλους αυτούς ήταν αληθινοί πρόσφυγες, όπως αποδείχθηκε».

Αλλά στην πραγματικότητα αποδείχθηκε το αντίθετο. Ότι πάνω από το 75% ήταν από χώρες με προσφυγικό προφίλ, η Υπηρεσία Ασύλου αναγνωρίζει σχεδόν το 50% των αιτημάτων, ενώ πολλοί που τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν βρήκαν τελικά άσυλο στη Γερμανία.

(ΠΗΓΗ : http://www.efsyn.gr/arthro/o-samaras-diekdikei-pali-igemoniko-rolo   )