Παππάς προς ΕΣΡ για τηλεοπτικές άδειες: Ξεκινήστε, δεν μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες..

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Νίκος Παππάς προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να «τρέξουν» τις διαδικασίες για τον νέο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. «Τα πάντα είναι έτοιμα. Ξεκινήστε δεν μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ακρόαση του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου, σημείωσε πως στα χέρια του ΕΣΡ έχουν παραδοθεί όλα τα μέσα που χρειάζεται προκειμένου να πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. «Πρώτιστο καθήκον αποτελεί η τήρηση του Συντάγματος που επιβάλλει αδειοδότηση καναλιών» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Νίκος Παππάς προειδοποίησε μάλιστα ότι, όσοι δεν τηρούν τα καθήκοντα τους, το Σύνταγμα και τους νόμους έχουν «πειθαρχικές, αστικές και ποινικές ευθύνες».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε το ΕΣΡ να προχωρήσει στον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ για παράλληλη μετάδοση δυο διαφορετικών προγραμμάτων μέσω του τηλεοπτικού Action 24. Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα για παράλληλη μετάδοση μεταξύ δύο διαφορετικών σταθμών» και πως περιμένει, όπως κάθε Έλληνας πολίτης, το ΕΣΡ να ανταποκριθεί στις ευθύνες του και να λάβει τα μέτρα του για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων.

http://www.topontiki.gr/article/220474/pappas-pros-esr-gia-tileoptikes-adeies-xekiniste-den-mporei-na-yparhoyn-dikaiologies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *