Επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνον η …Novartis και οι “αρπαχτές” των πρώην, η Έφη Αχτσιόγλου “διόρθωσε” ένα συντελούμενο “έγκλημα” από το 2013: Η πολλαπλή σκλήρυνση στη λίστα των μη αναστρέψιμων παθήσεων

Μετά από πρωτοβουλία της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφης Αχτσιόγλου, συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων με αντικείμενο την επανεξέταση της πρόσφατης εισήγησής της . Η Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Π.Ο.Α.μ.Σ.Κ.Π.).
Υπενθυμίζεται ότι, ο προϊσχύων κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, που καταρτίστηκε το Νοέμβριο του 2013 επί ΝΔ, δεν περιελάμβανε την ασθένεια της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ανακούφιση των ατόμων με αναπηρία, αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.

(ΠΗΓΗ : http://thefaq.gr/epidi-ellada-den-ine-monon-i-novartis-ke-i-arpachtes-ton-proin-i-efi-achtsioglou-diorthose-ena-synteloumeno-egklima-apo-to-2013-i-pollapli-sklirynsi-sti-lista-ton-mi-anastrepsimon-pat/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *