Περίπτωση ΠΟΕΔΗΝ – Υποκρισία και ασέβεια

Πόση παραπάνω τυμβωρυχία πρέπει να αντέξουν άραγε όσοι έχασαν τους ανθρώπους τους στην πυρκαγιά; Πόσες ακόμα καναλό-ώρες και τόνοι ανακοινώσεων πρέπει να καταναλώσει ο κάθε πολίτης σχετικά με το ποιο ακριβώς λεπτό καταγράφηκε με φωτογραφία ή με έγγραφο ο πρώτος ή ο δεύτερος νεκρός; Πόσο να αντέξει το ίδιο το προσωπικό των νοσοκομείων που ανέλαβαν με αυταπάρνηση τους δεκάδες τραυματίες αυτό το ανελέητο κυνήγι της ώρας καταγραφής;

Η ίδια η ομοσπονδία των νοσηλευτών ΠΟΕΔΗΝ δια του προέδρου της έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου άνευ προηγουμένου προκειμένου να αποδείξει ποιο ακριβώς λεπτό έφτασε ο πρώτος νεκρός στο νοσοκομείο. Κι αυτό το κάνουν εκείνοι που και μόνο λόγω της δουλειάς τους οφείλουν να γνωρίζουν ότι σε παρόμοιες καταστάσεις πανικού και τραγωδίας το μόνο που έχει σημασία είναι η έγκαιρη διάσωση και η περίθαλψη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία άμεσα, νοσηλεύτηκαν, δέχτηκαν τις φροντίδες του προσωπικού. Αν εκεί υπήρξαν κενά αυτό έχει σημασία κι όχι το τι ώρα έφτασε το πρώτο τραγικό θύμα. Σημασία έχει αν το λιμενικό προσέτρεξε άμεσα για διάσωση κι όχι τι ώρα ο επικεφαλής είδε τον πρώτο νεκρό.

Δεν καταλαβαίνουν τελικά όλοι αυτοί οι «κυνηγοί του λεπτού» ότι αλλού αναζητά η κοινή γνώμη εξηγήσεις; Δεν τους αρκούν τα δεκάδες θύματα και οι πραγματικές αιτίες διαχρονικές ή και σημερινές που οδήγησαν σε όλη αυτή την τραγωδία; Πόση αντίληψη χρειάζεται για να καταλάβει ο καθένας ότι το κυνήγι της ακρίβειας στην καταγραφή του πρώτου νεκρού δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μεγάλη υποκρισία; Μια σαφής μικροπολιτική σκοπιμότητα άνευ ουσιαστικού περιεχομένου.

Νομίζουν τέλος όλοι αυτοί ότι στη δικαστική εξέλιξη όταν θα διερευνηθούν τα πάντα, οι δικαστές θα δώσουν έμφαση στο πότε ακριβώς είδε κάποιος το πρώτο θύμα ή αντίθετα θα αναζητήσουν όλες τις αιτίες, ευθύνες και παραλείψεις που οδήγησαν στο να υπάρχουν τελικά τόσα θύματα;

(ΠΗΓΗ : http://www.efsyn.gr/arthro/ypokrisia-kai-aseveia   )