Που θα βρει η Lamda Development τα λεφτά για το Ελληνικό

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων.

Περί τα 2 δισ. ευρώ θα επενδυθούν τα πρώτα 5 χρόνια στο Ελληνικό, τα οποία θα εξασφαλιστούν ως εξής: Τα 600 εκατ. θα προέλθουν από την αύξηση κεφαλαίου, τα 850 εκατ. από δανεισμό, 400 εκατ. θα προέλθουν από τα έσοδα που έχει η εταιρεία, κυρίως από την πώληση περίπου 800 κατοικιών και τα 150 εκατ. ευρώ από ένα ομόλογο που θα εκδοθεί.

(σσ.:  Δηλ. από τα 2 δις (=2000 εκατ. €) της επένδυσης ,τα 600 εκατ. ΘΑ βάλει η εταιρεία όταν  κάνει αύξηση κεφαλαίου (εσωτ. δανεισμός δηλ) ,τα 400 εκατ. ΘΑ είναι απο τα έσοδα των 800 σπιτιών ,όταν  ΘΑ τα κατασκευάσει (σημειώστε οτι κατά μέσο όρο δηλ το κάθε σπίτι θα το πουλάει η Λαμδα για 500.000€ ή 0,5 εκατ. ευρώ….) , ενώ τα υπόλοιπα 1 δις  είναι δανεισμός (850 εκατ. απο τράπεζες και 150 εκατ. από ομόλογο).

Αμ’ έτσι κάνουν μπίζνες όλοι, αν τα μισά με γνωστούς και φίλους τραπεζίτες -με το αζημίωτο φυσικά – τα βάζει τραπεζα/ες ΚΑΙ τα άλλα είναι ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ έσοδα αν κι εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες  κλπ κλπ

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ?…)

Σε ότι αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οικογένεια Λάτση έχει δεσμευτεί τουλάχιστον για την κάλυψη του μεριδίου που της αναλογεί (περίπου 350 εκατ. ευρώ) ενώ και ο δεύτερος βασικός (voxcove) μέτοχος έχει δηλώσει δημόσια ότι θα συμμετάσχει.

Η διοίκηση της Lamda ανακοίνωσε, επίσης, την εισαγωγή της θυγατρικής εταιρείας, Lamda Malls (σήμερα έχει στην κατοχή της το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos) στο Χρηματιστήριο σε περίπου 1,5 χρόνο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην πρώτη πενταετία θα έχουν κατασκευαστεί ολόκληρο το τμήμα της παραλιακής ζώνης με τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα – καζίνο, ο ψηλός πύργος διαμερισμάτων, καθώς και δύο εμπορικά κέντρα. Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου το πρώτο εμπορικό κέντρο θα είναι στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Σταθμού Ελληνικό του Μετρό και θα είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας, καθώς θα έχει 20% περισσότερους εμπορικούς χώρους από το The Mall στο Μαρούσι. Το δεύτερο εμπορικό θα είναι στη Μαρίνα και θα είναι αισθητά μικρότερo.

(ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr/news/ellada/poy-tha-brei-i-lamda-development-ta-lefta-gia-elliniko )