Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού σε πέντε Δημοτικά Σχολεία και το Δημαρχείο Μάνδρας.

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού σε πέντε Δημοτικά Σχολεία και το Δημαρχείο Μάνδρας.

 Με την ανακύκλωση μπορούμε ξανά και ξανά να χρησιμοποιήσουμε κάποιο υλικό διασώζοντας με αυτόν τον τρόπο τα αγαθά που προσφέρει η φύση από την εξάντληση τους. Έτσι αποφεύγουμε την κατάχρηση πρώτων υλών που μας προσφέρει η γη και τη γλυτώνουμε από επιπλέον απορρίμματα. Με αυτόν τον τρόπο και η ανακύκλωση χαρτιού προσφέρει πολλά στο περιβάλλον. Σώζει τα δάση από αποψίλωση, μειώνει τα απορρίμματα μας, αφού χρησιμοποιεί πεταμένο χαρτί, και με τη την προηγμένη τεχνολογία μας ξαναδίνει καινούριο, ανακυκλωμένο χαρτί, έτοιμο για χρήση.

Στο πλαίσιο αυτό η Α/θμια Σχολική Επιτροπή Μάνδρας –Ειδυλλίας σε συνεργασία με τον Δήμο ξεκίνησαν το Πρόγραμμα Ανακύκλωση χαρτιού με Διαλογή στην Πηγή. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα γίνεται στα πέντε Δημοτικά Σχολεία της Μάνδρας και στο Δημοτικό Κατάστημα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι μαθητές είναι ότι το χαρτί – έντυπο υλικό πρέπει να απορρίπτεται σε ειδικούς κάδους κίτρινους που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία και στο Δημοτικό Κατάστημα.
Η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας δήλωσε « Μετά το Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού προχωράμε τώρα στο Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού γιατί πιστεύουμε ότι με την ανακύκλωση μόνο οφέλη και μάλιστα εξαιρετικά σημαντικά έχουμε.»
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Όλοι οφείλουμε να συμμετέχουμε:
– για να μην ρυπαίνεται το περιβάλλον
– για να εξοικονομείται ενέργεια
– για να εξοικονομείται πρώτη ύλη

Το περιβάλλον είναι για μας και τα παιδιά μας το μέλλον.

Πηγή : http://www.mandras-eidyllias.gr/grafeio-typou/deltia-typou/item/835-programma-anakyklvshs-xartiou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *