Στρατός του Άσαντ μπήκε στη βορειοανατολική Συρία

Στη βορειοανατολική Συρία έφτασαν τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα μετά τη συμφωνία των Κούρδων με τον Άσαντ, για την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, έφτασαν σήμερα στην πόλη Μανμπίτζ και στην Τελ Τάμερ, πλησιάζοντας τα σύνορα με την Τουρκία, όπου τα στρατεύματα της Άγκυρας και οι σύροι αντάρτες που συνεργάζονται μαζί τους εξακολουθούν να πολεμούν εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών.

Στο παρακάτω tweet εμφανίζεται συριακό τεθωρακισμένο να μεταφέρεται στην Μανμπίτζ.

 

Η Τελ Τάμερ βρίσκεται σε έναν στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο, τον M4, που εκτείνεται από το ανατολικό τμήμα της Συρίας ως το δυτικό.

Οι τουρκικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν τον αυτοκινητόδρομο αυτόν χθες Κυριακή. Η Τελ Τάμερ βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ρας Αλ Αΐν, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η τουρκική επίθεση.

Επίσης, ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε στην πόλη Τάμπκα, κοντά στη Ράκα, σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ, αποκαθιστώντας το ‘πάτημα’ του κράτους σε μια περιοχή όπου βρίσκεται ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα.

Η συμφωνία των κουρδικών αρχών με τη Δαμασκό προβλέπει την είσοδο των κυβερνητικών δυνάμεων στις συνοριακές περιοχές από την πόλη Μάνμπιτζ ως την Ντέρικ στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, δήλωσε στο Reuters ο Μπάντραν Τζία Κουρντ.

Μέχρι στιγμής ο «Σουλτάνος» τόνισε ότι δεν νομίζει πως θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στο Κομπάνι της Συρίας μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα και προσέθεσε πως ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δείξει μια «θετική προσέγγιση».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στο ΝΑΤΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα στηρίξετε το σύμμαχό σας ή τους τρομοκράτες;».

(ΠΗΓΗ : https://www.kontranews.gr/index.php/KOSMOS/377657-Strateymata-toy-Asant-eisilthan-stin-poli-Tel-Tamer-meta-ti-symfonia-me-toys-Koyrdoys  )