Συνάντηση Τσακαλώτου-Λαγκάρντ στις ΗΠΑ

Τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συναντήσει το ερχόμενο Σάββατο στην Ουάσινγκτον (στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ), ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη.

Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα των κλιμακίων των θεσμών για την γ’ αξιολόγηση, στην οποία ο ρόλος του Ταμείου αναμένεται να είναι καθοριστικός.

Ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, είχε αποκαλύψει χθες την ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών. Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «θεσμοί» θα φτάσουν στην Αθήνα μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Είναι «ισχυρή και κοινή η αντίληψη» ότι η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2017, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Αθήνα ότι «θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που έχει επιστρέψει».

(ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜ. ΕΦΣΥΝ http://www.efsyn.gr/arthro/synantisi-tsakalotoy-lagkarnt-stis-ipa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *