Τσίπρας: Να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας στην ΕΕ [Βίντεο]

Στις πολιτικές λιτότητητας και στο προσφυγικό έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβαση του σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Όπως υπογράμμισε το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρέπει να το δούμε ως πρόβλημα ευρωπαϊκό και διεθνές και όχι ως πρόβλημα που απασχολεί την Ελλάδα. Κάλεσε δε για άλλη μια αφορά την Ευρώπη να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας.

Για την Ελλάδα είπε ότι κατάφερε να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές με αξιοπρέπεια και το ίδιο έκανε και η Ιταλία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ζήτησε «να σταματήσουμε τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να δούμε την ανάπτυξη με κοινωνική και πολιτική συνοχή».

Πρόσθεσε λέγοντας ότι το αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας δημιούργησε δυσκολίες στις κοινωνίες μας και τώρα το βασικό πολιτικό πρόβλημα είναι η άνοδος των ρατσιστικών, εθνικιστικών, λαϊκιστικών δυνάμεων, οι οποίες και δεν πιστεύουν στις κοινές αξίες μας.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στις χώρες μας και να σταματήσουμε αυτές τις πολιτικές λιτότητες με μια αναπτυξιακή ατζέντα ώστε να προωθήσουμε την κοινωνική συνοχή.

Στο θέμα του προσφυγικού τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μια ανοιχτόμυαλη πολιτική απέναντι στις αφρικανικές χώρες για το θέμα των προσφυγικών ροών, ενώ παράλληλα είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ρατσιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Για τις χώρες που λένε ότι δεν είναι δικό τους πρόβλημα παρατήρησε πως αν βλέπουν την Ευρωπαϊκή Ενωση ως έναν «αλά καρτ» μηχανισμό, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για το κοινό μέλλον της Ευρώπης.

(ΠΗΓΗ : http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500193063)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *