«Υπάρχει κάτι ισχυρότερο από τις βόμβες: είναι η ψήφος σας»

Με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο, τοποθετήθηκε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο μία ημέρα μετά την αποστολή τρομοδέματος με αποδέκτη τον ίδιο. Ο διάσημος ηθοποιός κάλεσε τους Αμερικανούς να απαντήσουν σε αυτό το κύμα εκφοβισμού με τη μαζική συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. «Υπάρχει κάτι ισχυρότερο από τις βόμβες: είναι η ψήφος σας», δήλωσε ο 75χρονος πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ.

«Ευχαριστώ τον Θεό που δεν τραυματίστηκε κανείς και τους γενναίους ανθρώπους που μας προστατεύουν» δήλωσε ο διάσημος πρωταγωνιστής. «Υπάρχει κάτι ισχυρότερο από τις βόμβες: είναι η ψήφος σας. Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν» συμπλήρωσε ο ντε Νίρο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις.

Ένα ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε την Πέμπτη το πρωί στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής του ηθοποιού. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, το δέμα ήταν παρόμοιο με τα προηγούμενα και στάλθηκε σε διεύθυνση στην Τραϊμπέκα του Μανχάταν, όπου στεγάζεται ένα εστιατόριο και γραφεία που ανήκουν στον σπουδαίο ηθοποιό.

Ήταν παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν μεταξύ άλλων στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, που περιείχαν από έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Και άλλες προσωπικότητες που έχουν ταχθεί δημοσίως κατά του προέδρου Τραμπ, μεταξύ αυτών στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, έλαβαν παρόμοια δέματα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο έχει συμμετάσχει σε πολλές διαδηλώσεις κατά του Αμερικανού προέδρου. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων «Τόνι» όπου ο ντε Νίρο σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση δήλωσε: «Ένα πράγμα θα πω. Να πάει να γ… ο Τραμπ», εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.