Τη Μόρια επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά, η οποία εκτός των άλλων συνομίλησε με πρόσφυγες και πέρασε χρόνο με τα προσφυγόπουλα. Από την επίσκεψη ανέβασε μάλιστα αρκετές φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Ωστόσο, μία φωτογραφία της που είναι καθισμένη και συνομιλεί (;) χαμογελώντας στα μικρά προσφυγόπουλα που βρίσκονται από την άλλη μεριά του συρματοπλέγματος, έτυχε πολλών αντιδράσεων από χρήστες του Facebook.

Ένας από αυτούς τονίζει:

«Φ.Γεννηματα…Πήγε στη Μόρια,σκέτο στρατόπεδο συγκέντρωσης,φόρεσε και το αστραφτερό της χαμόγελο και κοιτάει τα παιδάκια που είναι φυλακισμένα λες και επισκέφτηκε παιδολογικό κήπο προς εξεύρεση τέκνου.

Η Μόρια δεν είναι ζωολογικός κήπος.

Στη Μόρια αν αποφασίσεις να πας μπαίνεις μέσα παίρνοντας τα ρίσκα σου.

Ή δεν πας καθόλου και δεν έχεις να απολογηθείς σε κανένα.

Φώτο και χαμόγελα όμως με τα παιδάκια μέσα από το συρματόπλεγμα, δεν προσθέτουν κάτι…

Άλλος χρήστης σημειώνει:

«Η Φώφη στην Μόρια με προσφυγάκια. Από πού προκύπτει αυτό το χαμόγελο??… Έχει επίγνωση του βαθύτερου νοήματος, αυτής της φωτογραφίας??…Ντρέπομαι, σαν άνθρωπος…»

Τα σχόλια είναι πολλά, όπως:«Αγαπητή Φώφη, τα παιδάκια των μεταναστών στη Μόρια δεν δαγκώνουν… Θα μπορούσες να τα δεις μέσα από την περίφραξη…»

(ΠΗΓΗ :  http://www.documentonews.gr/article/xamos-sta-social-gia-to-enstantane-ths-fwfhs-ta-paidakia-twn-metanastwn-sth-moria-den-dagkwnoyn   )